Striae

Wat is striae?

Striae, striemen, zwangerschapsstrepen of stretch marks  het zijn lijnvormige litekens die ontstaan door het oprekken en inscheuren van de collageenbanden in onderhuids bindweefsel. De striemen komen veelvuldig voor bij zowel mannen als vrouwen. Veel vrouwen vinden het toch ontsierend en is het een reden om zich onzeker te voelen hierover.

Waar komt Striae voor op het lichaam?

Striae manifesteren zich doorgaans als een aantal parallelle rode lijnen in de huid. Vaak hebben huidstriemen iets weg van verzonken littekens. Huidstriemen variëren in lengte van twee tot wel twintig centimeter. De rode kleur van de striae trekt meestal –na verloop van maanden of zelfs jaren– weg en vaak blijven er beigekleurige of ivoorkleurige striemen achter. Huidstriae komen over het hele lichaam voor, maar voornamelijk op:
– Buik & borsten
– Billen & bovenbenen
– Bovenarmen

Hoe ontstaan striemen?

Striae ontstaan op huidweefsel dat relatief snel oprekt. Hoe jonger de huid, hoe groter het risico op huidstriemen. Het ontstaan van huidstriae is voor een groot deel erfelijk bepaald. Wanneer je ouders last hebben van huidstriae is de kans groot dat jij dat ook zult hebben. Andere voorbeelden van risicoverhogende factoren zijn als volgt:
– Zwangerschap: op buik en borsten
– Puberteit: op dijen, billen en borsten
– (Ernstig) overgewicht: op buik, dijen, binnenzijde bovenbenen en bovenarmen
– Corticosteroïden (gebruik van o.a. prednison en cortison): over het hele lichaam
– Bodybuilding & krachtsporten: op armen, bovenbenen en borsten
– Borstvergroting: op borsten

De verschillende striae behandelmethodes

Voor het beste resultaat voeren wij altijd een combinatie behandeling uit. Deze behandelmethode verbeterd juist met een geweldig resultaat. Helaas werkt het niet goed op
een enkele behandeling. Vandaar dat wij een combinatie maken. In een sessie van 30 worden de volgende behandelingen uitgevoerd:

– Microneedling
– Fractionalneedling
– Iichttherapie lPL
– Chemische peeling

Striae verminderen in slechts vier sessies

Gemiddeld hebben wij vier sessies nodig om een optimaal resultaat te behalen. Aanvullend op de behandeling krijgt u tijdens het eerste consult ook nog een Vitamine A crème mee voor striae crème .Vitamine A crème zorgt voor een beter herstel na de striae behandeling.

Bijbehorende behandelingen

IPL anti aging & striae

Op IPL gebied is huidverjonging de nieuwste ontwikkeling. Heeft u last van een grauwe, onrustige huid of couperose, acne, pigmentvlekken en rimpels? Een IPL behandeling biedt uitkomst. De MedCos IPL-methode bestrijdt effectief de verschijnselen van huidveroudering.

Dermapen

De derma pen is een pen met 7-9-12-24 flinterdunne naaldjes welke kleine gaatjes perforeren in het huidoppervlak. Wij kiezen naar huidbehoefte en schoonheidswens het geschikte serum, bijvoorbeeld hyaluron, growfactor of vitamine C – collageen. Omdat wij een speciale techniek hanteren kunnen wij een meer resultaten boeken dan dergelijke microneedling behandelingen.