Pigmentvlekken

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn vlekjes die ontstaan daar waar een ophoping aan pigment is. Een moedervlek of sproet is feitelijk ook een ophoping van pigment. Er zijn meerdere soorten pigmentvlekken. Ook kunnen zij verschillen van kleur, omvang en aard.

Welke pigmentvlekken zijn er ?

Pigmentvlek na zonschade.
Iedereen houd van de zon, wanneer het zonnetje schijnt wil je vaak genieten van het licht, en de warmte. Sommige doen het ook voor het gezonde kleurtje wat de zon met zich mee brengt. Zonlicht geeft ons een positief gevoel en is uiteraard ook een belang voor de natuurlijke vitamine D aanmaak. Vele van ons zijn er vandaag de dag er van bewust een factor te gebruiken omdat de zon steeds sterker is en wordt. Toch kan het zo zijn dat je toch te lang in de zon hebt gezeten, jezelf niet goed ingesmeerd hebt. Soms zie je de pigmentvlekken op kort termijn en soms is de schade pas na een aantal jaar zichtbaar. De invloeden die het lichaam heeft moeten opvangen is teveel geweest
waardoor de pigment verdeling in de huid is verstoord. Er word teveel pigment aangemaakt en deze kan niet goed verdeeld worden en er ontstaat een pigmentvlek. Als je ouder wordt, kan je ook pigmentvlekken ontwikkelen. Het verschilt per persoon op wat voor leeftijd je pigmentvlekken krijgt, maar rond het 65ste levensjaar heeft ruim 80% van deze groep er minimaal één. Ook op latere leeftijd heeft het eigenlijk altijd met de zon – in het verleden – te maken. Zeker de mensen met een lichte huid zullen ze sneller ontwikkelen. Ook de niet frequente zonaanbidder kan er mee te maken krijgen, want hoofd en handen worden eigenlijk altijd blootgesteld aan de zon. Het beste om te voorkomen is een SPF 50 te gebruiken en regelmatig te smeren, ook in de winter. 100 % garantie dat er geen pigmentvlekken ontstaan is haast niet mogelijk. Wel is het belangrijk de huid op zijn best te beschermen. Voorkomen is beter dan genezen. De veelal bruine vlekken ontstaan dan ook meestal bovenop de hand en in het gezicht.

Bijbehorende behandelingen

Medische Peelings

In no time een stalende glanzende huid! Medische peelings worden voor verschillende huidproblemen ingezet. Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versneld tempo afschilfert, door dit proces word de cel vernieuwing gestimuleerd en komt er plaats vrij voor een nieuwe huid.

Hydradermie

Met Hydradermie, een verzorgingsmethode met zichtbare en langdurige resultaten, beleeft uw huid een nieuw welzijn. Wij specialisten selecteren, afhankelijk van uw behoeften, het type behandeling dat het best voor u geschikt is: Hydradermie voor de vette huid, de droge huid, de gevoelige huid, tegen rimpels, om de huid lichter te maken, voor de oogcontour of voor de hals.

Hydra peeling

De Hydra Peeling PH is speciaal ontwikkeld om de tekenen van veroudering te verminderen, de teint te verbeteren en de huid te verhelderen. De behandeling start met de peeling op basis van fruitzuren met als belangrijkste werkende factor vitamine C, welke een revitaliserende werking heeft en exfolieert in de bovenste epidermale laag.

Dermapen

De derma pen is een pen met 7-9-12-24 flinterdunne naaldjes welke kleine gaatjes perforeren in het huidoppervlak. Wij kiezen naar huidbehoefte en schoonheidswens het geschikte serum, bijvoorbeeld hyaluron, growfactor of vitamine C – collageen. Omdat wij een speciale techniek hanteren kunnen wij een meer resultaten boeken dan dergelijke microneedling behandelingen.