Haaruitval

Wat is Haaruitval?

Verlies je enkele haren dan is dat normaal, haren hebben een haargroeicyclus en deze vervangen zich dan ook weer geleidelijk. Ben jij diegene die echt last heeft van haarverlies dan zul je jezelf hierin wel herkennen. Help de haargroei op mijn middenlijn neemt af, ik verlies meer haar dan eerst. Mijn haren worden dunner vroeger had ik een veel dikkere dos met haar. Mijn haren vallen meer en gemakkelijker uit met borstelen of wanneer ik mijn handen door het haar haal. Wat gebeurt er nu eigenlijk.

Wat is de oorzaak van haaruitval?

De oorzaak van het haaruitval kan meerdere factoren hebben. Het is de vraag hoe en wat er zich allemaal afspeelt in uw leven en met uw lijf. Normaal gesproken spreekt men over kaalheid in de medische term ook wel alopecia androgenetica genoemd.

Wat betekend dit, dit is een proces dat naast de erfelijkheid word beïnvloed door ras, geslacht, leeftijd en hormoonhuishouding. Bij vrouwen komt deze kaalheid vooral voor op de midden lijn van het hoofd. Ook zie je vaak dat wenkbrauwen rond een bepaalde leeftijd dunner en ongelijkmatiger worden. Vaak zie je dat deze vorm het gevolg kan zijn van fysieke of psychische stress, hoge koorts, infecties, bloedarmoede, vitaminegebrek, operatie, emotionele problemen, of tijdens het volgen van een
streng dieet.

Ook kan het voorkomen dat vrouwen hier last van hebben na een bevalling. De haarwortel stopt met groeien en trekt zich versneld terug in de rustfase van de haargroeicyclus. De haren vallen meer en gemakkelijker uit dan ‘normaal’ bij het borstelen of bijvoorbeeld wanneer de handen door het haar worden gehaald. De haren groeien meestal na circa zes maanden weer terug. In sommige gevallen is er sprake van een chronisch telogeen effluvium en houdt de overmatige haaruitval bij vrouwen vele maanden
tot zelfs jaren aan. Als u meer dan de gemiddelde 100 haren per dag verliest heeft u mogelijk te maken met een telogeen effluvium.

Wat kunt u eraan doen om uw haar te kunnen laten groeien? Zie hiervoor de de beautyoplossingen.

Bijbehorende behandelingen

IPL duurzaam ontharen

Overbeharing definitief weg! De methode die wij gebruiken heet IPL, hetgeen staat voor Intense Pulse Light. Pro Masters is al jarenlang toonaangevend op het gebied van definitief ontharen.

Stamcel technologie wenkbrauw

Deze nieuwe methode is een synergie van een perfect uitgebalanceerde specialistische kruidenelixer, een serum & eventueel permanente make-up. Bij deze techniek wordt het elixer met een speciale naald door middel van het permanent make-up apparaat in de huid in gebracht. Dit elixer activeert uw eigen haargroei, maken het voller, donkerder en dikker.