Grove poriën

Wat zijn grove poriën?

De poriën in de huid zijn de openingen van de kliertjes in onze huid. Dit zijn poriën die talg afscheiden (talgklieren) en die vocht afscheiden (zweetklieren). Iedereen heeft poriën en bij de meeste mensen zien we ze amper. In sommige gevallen zijn ze dus groter, deze grove poriën zien we vooral op de neus, voorhoofd en wangen. Hoewel grove poriën in principe geen kwaad kunnen, kunt u het wel als vervelend ervaren.

Wat is de oorzaak van Grove poriën?

Grove poriën zien we vaak bij mensen die een vette huid hebben. Ook als u een gecombineerde huid heeft, heeft u waarschijnlijk grove poriën op uw neus, voorhoofd en wangen. Verstopte poriën; veel talgafscheiding, make-upgebruik, acne huidveroudering, de hoeveelheid collageen neemt af en de poriewanden worden slapper. Door vervuiling rekken de poriën vervolgens steeds verder op.

Wat kunnen we er aan doen om het te verminderen?

Het is gelukkig goed mogelijk om grove poriën te verminderen. Voor een goede aanpak is het nuttig eerst te bekijken waarom u grove poriën heeft. Had u deze altijd al, of heeft u ze gekregen doordat u ouder bent geworden? Of hebt u last van een huidaandoening als acne, die vervelende littekens en grove poriën kan veroorzaken? Door middel van diverse soorten peelings en de microneedling behandeling kunnen we de huidstructuur verbeteren en de poriën verkleinen.

Bijbehorende behandelingen

IPL voor Acne Problemen

Het licht van de IPL vernietigt de bacterie P. Acnes waardoor de huid tot rust komt en de acne zienderogen vermindert. Met een kleine handgreep word er een lichtflits afgegeven. Het hoogenergetische licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Deze warmte bestrijdt de bacterie P. Acnes.

Medische Peelings

In no time een stalende glanzende huid! Medische peelings worden voor verschillende huidproblemen ingezet. Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versneld tempo afschilfert, door dit proces word de cel vernieuwing gestimuleerd en komt er plaats vrij voor een nieuwe huid.

Hydra peeling

De Hydra Peeling PH is speciaal ontwikkeld om de tekenen van veroudering te verminderen, de teint te verbeteren en de huid te verhelderen. De behandeling start met de peeling op basis van fruitzuren met als belangrijkste werkende factor vitamine C, welke een revitaliserende werking heeft en exfolieert in de bovenste epidermale laag.

T-shape facial

T-shape maakt gelijktijdig gebruik van radiofrequentie, infrarood- en vacuüm technologieën. Een modulair systeem, waarvan de onderdelen samen kunnen worden gebruikt of afzonderlijk, afhankelijk van de behandeling.

Dermapen

De derma pen is een pen met 7-9-12-24 flinterdunne naaldjes welke kleine gaatjes perforeren in het huidoppervlak. Wij kiezen naar huidbehoefte en schoonheidswens het geschikte serum, bijvoorbeeld hyaluron, growfactor of vitamine C – collageen. Omdat wij een speciale techniek hanteren kunnen wij een meer resultaten boeken dan dergelijke microneedling behandelingen.