Gerstekorrels / milia

Wat zijn milia of gerstekorrels?

Milia/gerstekorrels zijn kleine korrels gevuld met keratine (een eiwitstof). Je herkent ze aan de kleine witte of huidkleurige bultjes of korreltjes rondom de ogen, neus en wangen. De korrels hebben de grootte van een speldenknop ze komen ook bij alle leeftijden voor.

Wat is de oorzaak van milia (gerstekorrels)?

Milia ontstaat doordat de poriën in de huid verstopt raken met keratine. Keratine is een onoplosbaar eiwit dat van nature door het lichaam wordt aangemaakt om de huid te
beschermen. Keratine verlaat het lichaam via de talgklieren. De verstopping ontstaat wanneer keratine en dode huidcellen zich ophopen onder de buitenste laag van de huid (epidermis). Dit is vergelijkbaar met het ontstaan van acne. Het verschil met acne/puistjes is dat milia/gerstekorrels een verstopping is van keratine in
plaats van talg. Milia verschijnen als kleine (een tot twee milimeter) witte harde korrels. Het doet geen pijn en veroorzaakt normaalgesproken.

Hoe wordt milia behandeld?

Het wordt aangeraden om het vochtgehalte in het lichaam op peil te houden door voldoende water te drinken. Daarnaast is het belangrijk de huid te beschermen tegen de zon. En de huid goed te hydrateren. Peelings kunnen helpen bij het verdunnen van de hoornlaag en zo ook de obstructie tegengaan. Daarnaast is het mogelijk om de milia te verwijderen. Hoe langer de gerstekorrel op de huid zit, hoe harder de bultjes worden. Harde gerstekorrels
zijn lastiger te verwijderen. men prikt de korrel met een speciale naald en drukt de inhoud eruit.

Bijbehorende behandelingen

Medische Peelings

In no time een stalende glanzende huid! Medische peelings worden voor verschillende huidproblemen ingezet. Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versneld tempo afschilfert, door dit proces word de cel vernieuwing gestimuleerd en komt er plaats vrij voor een nieuwe huid.

Casmara maskers

Hoogwaardige cosmetica geformuleerd met zeewierextracten die een krachtig hydraterend effect bieden, samen met diverse actieve ingrediënten die op elk masker verschillen.  Daarom bieden we een gevarieerde collectie die voldoet aan de behoeften van elk type huid.

Hydradermie

Met Hydradermie, een verzorgingsmethode met zichtbare en langdurige resultaten, beleeft uw huid een nieuw welzijn. Wij specialisten selecteren, afhankelijk van uw behoeften, het type behandeling dat het best voor u geschikt is: Hydradermie voor de vette huid, de droge huid, de gevoelige huid, tegen rimpels, om de huid lichter te maken, voor de oogcontour of voor de hals.