Eczeem

Wat is eczeem?

Eczeem is een vervelende huidaandoening, waarbij de huid een ontstekingsreactie vertoont en je symptomen kunt hebben zoals jeuk, rode plekken, droge huid en schilfers. Vooral jeuk en rode plekken komen veel voor. Jeuk is erg storend en door te gaan krabben, kan een jeukende plek ook pijnlijk worden en opengaan. Hierdoor kunnen weer nieuwe irritaties ontstaan en krijg je een vicieuze cirkel. Ook zichtbare rode plekken op de huid of schilfers op de kleding zijn erg vervelend. Eczeem is niet leeftijdsgebonden. Iedereen kan er last van krijgen. Eczeem kan ontstaan door een overmatige reactie van je immuunsysteem. Een prikkel kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan een stof waarmee je huid in aanraking komt. Het kan ook erfelijk zijn.

De huid bij exceem

Als je last hebt van eczeem is de barrièrefunctie van de huid verstoord en heb je (bijna) geen anti-microbiële beschermers in je huid. Anti microbiële beschermers vormen een verdediging tegen invloeden van buitenaf.
Bij eczeem heb je ook vaak last van een (zeer) droge huid, omdat je huid meer vocht verliest en je huid minder huidvetten (lipiden) bevat. Je huid kan ook droog zijn op plekken waar je geen last hebt van eczeem. Als je huid droog is, neemt de vatbaarheid van de huid voor irriterende stoffen toe en daarmee ook de kans op eczeem. In sommige gevallen heb je er even een tijdje geen last van en dan opeens speelt het weer
op. Er zijn verschillende factoren die de klachten kunnen verergeren zoals vermoeidheid, te veel stress en ziekte. Rust, ontspanning en een goede weerstand zijn daarom van belang. Daarnaast is het erg belangrijk je huid goed te verzorgen om zo een gezonde huidbarrière in
stand te houden en een periode van eczeem zo lang mogelijk uit te stellen. Je huid heeft vocht en vet nodig, zodat de huid niet uitdroogt en niet eenvoudig aangetast kan worden door invloeden van buitenaf.

Bijbehorende behandelingen

Casmara maskers

Hoogwaardige cosmetica geformuleerd met zeewierextracten die een krachtig hydraterend effect bieden, samen met diverse actieve ingrediënten die op elk masker verschillen.  Daarom bieden we een gevarieerde collectie die voldoet aan de behoeften van elk type huid.

Hydradermie

Met Hydradermie, een verzorgingsmethode met zichtbare en langdurige resultaten, beleeft uw huid een nieuw welzijn. Wij specialisten selecteren, afhankelijk van uw behoeften, het type behandeling dat het best voor u geschikt is: Hydradermie voor de vette huid, de droge huid, de gevoelige huid, tegen rimpels, om de huid lichter te maken, voor de oogcontour of voor de hals.

Hydra peeling

De Hydra Peeling PH is speciaal ontwikkeld om de tekenen van veroudering te verminderen, de teint te verbeteren en de huid te verhelderen. De behandeling start met de peeling op basis van fruitzuren met als belangrijkste werkende factor vitamine C, welke een revitaliserende werking heeft en exfolieert in de bovenste epidermale laag.