Couperose

Wat is couperose?

Uitgezette rode of blauwe bloedvaatjes in het gezicht en een jeukende, prikkende of brandende huid: couperose is erg vervelend.

Couperose is een onschuldige maar vervelende huidaandoening waarbij er uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes zichtbaar zijn in je gezicht, voornamelijk op kin, wangen en neus. De uitgezette bloedvaatjes kunnen ook klachten geven zoals jeuk, prikkelingen of branderigheid. De ernst van de klachten kan per (moment van de) dag verschillen. Couperose komt vooral voor bij mensen boven de dertig jaar met een blanke huid. Daarnaast komt het vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ze worden ook wel is teleangiëctasiëen genoemd.

 

Hoe weet ik
of ik last heb van Couperose?

Door met je vingertop op een uitgezet vaatje te drukken, verdwijnt de roodheid even, maar na een paar seconden keert het weer terug.

Oorzaken van couperose

Bij couperose zijn de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid verwijd doordat ze slapper geworden zijn. Er zijn een aantal factoren die couperose kunnen veroorzaken of verergeren:

Overmatige blootstelling aan de zon.

Alcoholgebruik.

Temperatuurswisselingen.

Huidtype: mensen met een blanke huid hebben meer kans op couperose.

Langdurig gebruik van corticosteroïde crèmes of zalven op het gezicht.

Erfelijkheid: als couperose binnen je familie voorkomt, heb je een grotere kans om het ook te krijgen

Bijbehorende behandelingen

IPL couperose

Heeft u last van verwijde, rode bloedvaatjes in het gezicht of op uw benen? De MedCos IPL couperose methode pakt vele vormen van couperose en spider naevi aan. Het hoogenergetische licht van de IPL ‘verwijdert’ de storende verwijde bloedvaatjes. Voor een couperose behandeling en uw probleem wordt deze op een veilige en pijnloze manier opgelost.

Bio skin smooting

Een huidbehandeling welke plaatselijke oneffenheden kan doen verdwijnen. Bio Skin Smoothing helpt putjes, littekens gelijk te maken zodat de huid er weer egaal uitziet. Met de bioskinsmooting kunnen wij met een flinterdunne naald de oppervlakkige gesprongen haarvaatjes met een hoogfrequent signaal aantikken.