Wat is couperose en hoe ontstaat het?

Een rode neus, wangen vol kleine gesprongen vaatjes dit noemen wij couperose of teleangiëctastieën.

Couperose zijn een groep vaatjes in bijvoorbeeld het gezicht ,die rood of paars van kleur kunnen zijn. Ze zijn kronkelig  of streepachtig van vorm en zien er uit als dunne lijntjes. Wanneer de vaatjes verzwakt zijn knappen zij en blijft er bloed in stilstaan hierdoor doen zij niet meer mee met de algehele bloedsomloop. Dit kan op elk gebied ontstaan alleen in de meeste gevallen zien we dit op het gelaat neus wangen en kin.

Erfelijkheid en ouderdom kunnen oorzaken zijn van couperose. Er zijn ook een aantal factoren die de aandoening kunnen verergeren, zoals roken, (overmatig) zonnen, alcoholgebruik, scherp gekruid eten, temperatuurverschillen en zwangerschap. Gelukkig is de aandoening goed te behandelen.

 

Behandeling van couperose

Couperose en teleangiëctastieën worden bij Famous Skincare behandeld met de IPL licht of met de coagulatie techniek. Met de coagulatie tecniek kunnen we heel doeltreffend één enkel vaatje, maar ook uitgebreide couperose behandelen. Tijdens deze behandeling wordt door de specialist een fijn naaldje in het haarvaatje gestoken en door een elektrisch stroompje verhit en vernietigd. Het is een veilige methode die uiterst geschikt is voor kleine oppervlakken. Bij grotere groepen kunnen wij IPL inzetten en zo de couperose verminderen tot geheel doen verdwijnen. Bij de coagulatie techniek ziet u het adertje niet meer de huid daaromheen is vaak wel wat rood door de warmte. Er komt een korstje op en deze valt er na 2-4 dagen af. Bij Beide technieken afhankelijk van de hoeveelheid en grote van het gebied zijn er 4-6 behandelingen nodig.