Cellulite

Cellulite is een veel voorkomende huidaandoening bij vrouwen. Vele hebben of krijgen hier mee te maken. Het is te herkennen aan de kuiltjes en bobbeltjes in de huid en het komt vaak bij de heupen, billen en dijen voor. 90% van de vrouwen hebben of krijgen cellulites.

Wat is cellulite en wat is haar oorzaak?

Cellulite is te herkennen aan de kuiltjes en bobbeltjes in de huid, deze zijn over het algemeen te vinden op de heupen dijen en billen. In de volksmond wordt dit ook wel een sinaasappelhuid genoemd. Cellulite is het resultaat van vetopslag in de vetcellen en het vasthouden van water in het lichaam.Door een slechte lymfe/ bloed circulatie in het lichaam ontstaat de cellulite. Door de verzwakte circulatie in de huidlagen wordt de huid minder voorzien van voedingsstoffen en de keerzijde afvalstoffen worden minder goed afgevoerd. Het gevolg hiervan is dat de weefsels zwakker worden en er vetcellen vast blijven zitten  en zij nemen hierdoor meer vet op.

Vetophopingen worden onder huid gevormd waardoor het bindweefsel verstoord raakt en verandert. Dit leidt tot veranderingen aan het uiterlijk van de huid. Cellulite heeft niets te maken met overgewicht en komt bij vollere zowel slanke vrouwen voor, zelfs bij intensieve sporters. Cellultite heeft te maken met de verdeling van het vet onder huid en heeft dus niets te maken met de hoeveelheid vet.
Vrouwen en mannen hebben een andere verdeling van vet-spier en bindweefsel waardoor deze aandoening alleen bij vrouwen voorkomt. 
Bij vrouwen is de onderhuid afgeschud door verticale bindweefselschotten. Wanneer de vetcellen groeien, worden de bindweefselschotten strakker en trekken aan het huidoppervlak, waardoor dit wordt vervormd. Zo ontstaan de zichtbare bobbeltjes en putjes in de huid. Cellulite verbetert niet door sporten of caloriearme diëten. Wel kan deze huidverandering worden verergerd door hormonale schommelingen, een ongezonde levensstijl, ondervoeding, stress of disfunctie van de aderen.

Wanneer cellulite langere tijd aanwezig is, kunnen kleine vaatjes beginnen te lekken en kunnen de benen gevoeliger worden bij aanraking. Door het vastzittende lymfevocht zwellen de vetweefsels langzaam nog verder op. In het laatste stadium stagneert alles en kan het vet niet meer weg. De huid voelt door de slechte doorbloeding ook kouder aan. Bij oudere mensen komt cellulite veel voor, door de vermindering van de elasticiteit van de huid. Hierdoor worden afvalstoffen slechter afgevoerd en vertoont de huid sneller cellulite.

Het is heel lastig om lang bestaande cellulite volledig weg te krijgen, daarom is het belangrijk om meteen actie te ondernemen zodra de eerste verschijnselen opkomen. Zo kan verergering worden voorkomen. Famous skincare biedt diverse technieken aan voor het verbeteren van de bloed/lymfe cirulatie met de tecni Spa  en de LIPO III voor het defintief afbreken van vetcellen.

Wat is couperose en hoe ontstaat het?

Een rode neus, wangen vol kleine gesprongen vaatjes dit noemen wij couperose of teleangiëctastieën. Couperose zijn een groep vaatjes in bijvoorbeeld het gezicht ,die rood of paars van kleur kunnen zijn. Ze zijn kronkelig  of streepachtig van vorm en zien er uit als dunne lijntjes. Wanneer de vaatjes verzwakt zijn knappen zij en blijft er bloed in stilstaan hierdoor doen zij niet meer mee met de algehele bloedsomloop. Dit kan op elk gebied ontstaan alleen in de meeste gevallen zien we dit op het gelaat neus wangen en kin. Erfelijkheid en ouderdom kunnen oorzaken zijn van couperose. Er zijn ook een aantal factoren die de aandoening kunnen verergeren, zoals roken, (overmatig) zonnen, alcoholgebruik, scherp gekruid eten, temperatuurverschillen en zwangerschap. Gelukkig is de aandoening goed te behandelen.

Behandeling van couperose

Couperose en teleangiëctastieën worden bij Famous Skincare behandeld met de IPL licht of met de coagulatie techniek. Met de coagulatie tecniek kunnen we heel doeltreffend één enkel vaatje, maar ook uitgebreide couperose behandelen. Tijdens deze behandeling wordt door de specialist een fijn naaldje in het haarvaatje gestoken en door een elektrisch stroompje verhit en vernietigd. Het is een veilige methode die uiterst geschikt is voor kleine oppervlakken. Bij grotere groepen kunnen wij IPL inzetten en zo de couperose verminderen tot geheel doen verdwijnen. Bij de coagulatie techniek ziet u het adertje niet meer de huid daaromheen is vaak wel wat rood door de warmte. Er komt een korstje op en deze valt er na 2-4 dagen af. Bij Beide technieken afhankelijk van de hoeveelheid en grote van het gebied zijn er 4-6 behandelingen nodig.