Acne littekens

Wat zijn acnelittekens?

Littekenweefsel ontstaat na beschadiging van de huid. Bij acne wordt deze beschadiging veroorzaakt door de heftige ontstekingsreactie in de huid. Meestal geldt dat er een direct verband bestaat tussen de ernst van de ontsteking en de mate van littekenvorming in reactie daarop. Sommige mensen ontwikkelen echter ook relatief grote littekens op basis van vrij oppervlakkige en kleine acne ontstekingen. Het blijkt dat de gevoeligheid voor het maken van littekens sterk verschilt van persoon tot persoon.

Welke soorten littekens zijn er?

Er bestaan verschillende soorten littekens. Oppervlakkige littekens kunnen zichtbaar zijn als wat rode of bruine huidvlekjes. Bij een beschadiging in het bindweefsel kan weefselverlies optreden, waardoor diepere littekens ontstaan.

Rolling littekens

Rolling littekens zijn grotere, ingezonken littekens.

Boxscar littekens

Boxscarlittekens zijn ronde en ovale ingezonken littekens met een rand.

Icepick littekens

Icepick littekens zijn diepe littekens, zichtbaar als gaatjes. Ze kunnen 1 tot 2 mm groot zijn.

Bijbehorende behandelingen

IPL voor Acne Problemen

Het licht van de IPL vernietigt de bacterie P. Acnes waardoor de huid tot rust komt en de acne zienderogen vermindert. Met een kleine handgreep word er een lichtflits afgegeven. Het hoogenergetische licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Deze warmte bestrijdt de bacterie P. Acnes.

Medische Peelings

In no time een stalende glanzende huid! Medische peelings worden voor verschillende huidproblemen ingezet. Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versneld tempo afschilfert, door dit proces word de cel vernieuwing gestimuleerd en komt er plaats vrij voor een nieuwe huid.

Dermapen

De derma pen is een pen met 7-9-12-24 flinterdunne naaldjes welke kleine gaatjes perforeren in het huidoppervlak. Wij kiezen naar huidbehoefte en schoonheidswens het geschikte serum, bijvoorbeeld hyaluron, growfactor of vitamine C – collageen. Omdat wij een speciale techniek hanteren kunnen wij een meer resultaten boeken dan dergelijke microneedling behandelingen.

Bio skin smooting

Een huidbehandeling welke plaatselijke oneffenheden kan doen verdwijnen. Bio Skin Smoothing helpt putjes, littekens gelijk te maken zodat de huid er weer egaal uitziet. Met de bioskinsmooting kunnen wij met een flinterdunne naald de oppervlakkige gesprongen haarvaatjes met een hoogfrequent signaal aantikken.