IPL voor Acne Problemen

IPL voor Acne problemen

Het licht van de IPL vernietigt de bacterie P. Acnes waardoor de huid tot rust komt en de acne zienderogen vermindert.

Een behandeling duurt ongeveer 10-15 minuten, tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van ongeveer 2 weken. Afhankelijk van het stadium van de acne bepaalt de behandelaar bij aanvang of de kuur toepasbaar is en hoeveel behandelingen er nodig zijn met de meest optimale frequentie. Eventueel kan het mogelijk zijn na het intake gesprek of er eerst een andere behandeling moet worden ingezet of eventueel in combinatie met de IPL methode.  Dit kan ook vaker dan 1 keer per 2 weken zijn. Doorgaans is een kuur van 8 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Let wel: de huid zal tot rust komen en er zienderogen beter uitzien, maar acne komt vaak van binnenuit en/of heeft hormonale oorzaken, waardoor het probleem altijd terug kan komen. Wij adviseren daarom vaak combinatie van behandelingen en producten voor thuisgebruik aan.  Ook zullen wij middels een intake gesprek kijken naar mogelijke oorzaken van de acne.

Wat zijn de oorzaken?

Acne wordt veroorzaakt door meerdere factoren.  Het is een huidaandoening welke allereerst begint bij het produceren van te veel talg. Dit word veroorzaakt door hormonen, testosteron. Talg is een nuttige stof welke de huid nodig heeft. Echter kan teveel productie van talg vervelende klachten geven.  Als een talgkliertje verstopt kan er een comedo ontstaan ( white of black heads genoemd. Doordat de huid verdikt en er een obstructie plaats vind kan het talg nergens heen. Door de obstructie komt er geen zuurstof meer bij en als er dan ook nog het enzym 5a redutase bij komt kijken zal dit de P acnes actief maken en ontstaat er een ontsteking  wat zich uiteindelijk kan vormen in acne. 

Kleine handgreep

Met een kleine handgreep word er een lichtflits afgegeven. Het hoogenergetische licht wordt door de huid opgenomen en omgezet in warmte. Deze warmte bestrijdt de bacterie P. Acnes. Vooral deze bacterie is verantwoordelijk voor het ontstaan van acne.

Kleine handgreep

Zo al de huid er uitzien na de behandeling.

Bekijk de behandeling

Tarieven

€45,-

€59,-

€65,-