IPL definitief ontharen in amsterdam

Nooit meer scheren of epileren! Dat is iets waar iedere dame van droomt. Maar wellicht zullen er ook heren zijn die graag bepaalde delen van hun lichaam definitief willen ontharen. 

Pro Masters is al jarenlang toonaangevend op het gebied van definitief ontharen via IPL, dat staat voor Intense Pulse LightDe IPL-ontharingsmethode is in principe even effectief als laser. Wist u dat het succes van een IPL-behandeling voornamelijk wordt bepaald door de ervaring van diegene die de behandeling uitvoert? Pro masters is als een van de eerste instituten in Amsterdam begonnen met IPL, en heeft nu meer dan 20 jaar ervaring met verschillende ontharingstechnieken! 

Na een gratis intake gesprek, waarin we u uitgebreid informeren over de IPL-methode, krijgt u van ons een aantal proefflitsen op het te behandelen gebied. Na twee weken is dan te zien of de behandeling is aangeslagen. Als IPL voor u niet de juiste methode zou zijn, vertellen we u dat. Wij kunnen dan diverse alternatieven bieden. 

Bij ons krijgt u niet alleen lage prijzen maar ook ook een eerlijk en goed advies.     

Overbeharing definitief weg!

De methode die wij gebruiken heet IPL, hetgeen staat voor Intense Pulse Light. In een gratis intake gesprek geven wij u uitgebreid informatie over IPL, waar u op moet letten en
wat het te verwachten resultaat is. Wij geven u een aantal proefflitsen op het te behandelen gebied. Na twee weken is dan te zien of de behandeling al dan niet zal aanslaan. IPL is even effectief als laser. Het succes van de behandeling wordt voornamelijk bepaald door de ervaring van het instituut dat ermee werkt. Wij houden ook altijd De juiste tussenperioden aan (verschillend voor verschillende lichaamsdelen).

Pro masters is als een van de eerste schoonheidssalons in Amsterdam begonnen met IPL, en heeft nu meer dan 20 jaar ervaring met verschillende ontharingstechnieken!

Hoe werkt de IPL behandeling

De werking van definitief ontharen / permanent ontharen met IPL is vergelijkbaar met de laserbehandeling, maar werkt met “gewoon” licht. Dit werkt net zo goed, echter door de nieuwe technologie kunnen meer verschillende huid- en haartypen behandeld worden en grotere oppervlakken, zoals rug en benen. 

Het apparaat geeft via de handgreep een zeer korte en intensieve lichtflits af. Deze flits wordt opgenomen door het pigment in de haarwortel, en wordt daar vervolgens omgezet in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje, waardoor deze inactief wordt. 

Alleen haren in de groeifase kunnen op deze manier warmte geleiden. Echter niet alle haren zitten in dezelfde groeifase. Hierdoor zijn voor een blijvend resultaat meerdere behandelingen nodig.

Gemiddeld acht tot tien met een tussenpoos van zes tot twaalf weken. Het uiteindelijke resultaat zal een haar reductie zijn van 85-90%. Meestal is er jaarlijks nog een onderhoudsbehandeling nodig om het bij te houden. Het beste kunt u dat twee maanden voor de zomer laten doen.

– De behandeling is veilig, snel, nagenoeg pijnloos en zonder complicaties
– Tijd tussen de behandelingen is 6 tot 12 weken
– Alle lichaamsdelen zijn te behandelen
– De behandeling geeft het beste resultaat als de huid niet bruin is.
– Dus 10 weken voor de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank!
– De haren mogen 2 maanden voor de behandeling niet meer geharst of geëpileerd worden.
Scheren mag wel.

De termen definitief ontharen / permanent ontharen scheppen hoge verwachtingen. Afhankelijk van de kleur en dikte van de haar ( zo dik en zo donker mogelijk! ) en afhankelijk van de huidskleur (zo licht mogelijk) kan gerekend worden op een beter of minder resultaat.

Wat mag ik verwachten?

Het succes van IPL is afhankelijk van niet alleen de kleur en dikte van de haar (hoe dikker hoe beter en zo donker mogelijk!), maar ook van de huidskleur (hoe lichter hoe beter). 

 

Het eindresultaat zal meestal een haar reductie zijn van 85-90%. Meestal is er jaarlijks nog een onderhoudsbehandeling nodig om het bij te houden.  

 

Wist u dat...

  • de behandeling het beste resultaat geeft als de huid niet bruin is 
  • u 10 weken voor de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank mag 
  • de haren 2 maanden voor de behandeling niet meer geharst of geëpileerd mogen worden. 
  • er een Anagene groeifase en een Telogene groeifase bestaat? IPL heeft alleen effect op een haar in de Anagene fase. 

Tijdens de behandeling

Tijdens de IPl behandelingen kunt u de haar gewoon verwijderen met een scheermesje. Belangrijk om de haarwortel goed behandelbaar te houden voor de geleiding van het licht. Kiest u er toch voor om de haar te epileren zal de behandeling worden uitgesteld en het langer duren. Ook gaat dit ten koste het resultaat 

Het proces van de behandeling

Door een een lichte handgreep geven wij een zeer korte intensieve lichtflits af welke door het pigment van het haartje word geabsorbeert en vervolgens geleid word naar het haarzakje. Er komt een warmte vrij van 70 graden en dit zorgt voor het vernietigen van de voedingsbodem (welke het haartje de voeding geeft om zich zelf weer te laten groeien).

Anagene Fase

De groeifase waarin de haar effectief behandeld kan worden. Echter bestaat deze uit 3 fases de 1e van de 3 daar zit de wortel nog vast  en dit is de optimale fase om het licht effectief de voedingsbodem te bereiken. Het 2e haartje is al losgekomen om te gaan uitvallen en hierdoor kunnen wij de voedingsbodem niet optimaal bereiken.
Het 3e haartje begint net met de groei, er is zelden pigment en haar om de warmte te geleiden.

Telogene fase

Ook wel slaapfase genoemd. De haar is niet aanwezig en het licht heeft geen werking omdat er geen pigment is om de warmte te geleiden.

conclusie

Als IPL voor u niet de juiste methode zou zijn, vertellen we u dat natuurlijk.  

 

Let op: Er bestaan bedrijven die er goedkope of slechte IPL behandelmethodes op na houden. Zij houden zich vaak niet aan de tussenpozen. Uw haren gaan zo niet definitief weg, maar komen dunner terug. U kunt daarna niet nog een keer behandeld worden met IPL of Laser.  

Bekijk de behandeling

Tarieven